Roparun nachttraining 2012

2 04 2012

Afgelopen weekend hebben wij weer de beruchte nachttraining gedaan. Zaterdag om 18.00 hebben we afgesproken bij het Robecohuis en vandaar zijn we richting Ossendrecht vertrokken. Dat ligt dus zo goed als op de grens met België. Dat is best een stuk richting Rotterdam, hoor ik u denken en dat klopt het is bijna 100 km.

We hebben gelopen met twee teams tegelijkertijd, dus met  twee auto’s met daarin drie lopers een snelle berekening leert ons dan dat elke loper dus 33 km heeft gelopen. Aangezien er om de kilometer gewisseld wordt, ben ik, chauffeur van een van de auto’s, 100 keer gestopt (en dat heb je dus eigenlijk helemaal niet door hopelijk ook niet tijdens de Roparun zelf hoop ik dan doe ik er 170). De fietsers hebben niet gewisseld, wat dus wil zeggen dat deze bikkels 100km door de nacht gefietst hebben. Dat is goed te doen in een zomerzonnetje maar deze nacht daalde de temperatuur dus tot net onder het nulpunt. Goed aankleden dus want als fietser ga je niet heel hard dus wordt je niet vanzelfsprekend heel warm van de inspanning.

De tocht  hebben we opgedeeld in twee stukken zodat er ook geoefend kon worden in een zeer korte nachtrust in combinatie met een niet echt comfortabele rustplaats. Dit lukte bij mij uitstekend omdat ik mijn slaapmat niet kon vinden en dus een yoga matje had meegenomen en een slaapzak die bedoeld is voor meer zomerse omstandigheden. Ik ben dus qua nachtrust niet veel verder gekomen dan drie uur rillend naar wat sterren te kijken. Gelukkig hoorde ik om mij heen dat er voldoende lui wel in een diepe slaap terecht waren gekomen en zo te horen waren ze in hun dromen een houtzagerij geworden.

De rustplaats was net als vorig jaar bij strandtent de Banaan. Vorig jaar waren ze gesloten en daarom hebben wij ze dit jaar verwittigd van onze komst, dus toen wij daar aankwamen stond er warme koffie en chocolade klaar. Met medelijden keken de eigenaars toe hoe we onze partytent opzetten op het strandje. Dit dit hen besluiten om hun terras open te laten, zodat we iets meer beschutting hadden doordat we achter een muurtje konden liggen. Maar -2 blijft toch echt -2.

Om half vier ging de wekker en konden we een ontbijtje maken en gingen we weer verder op pad richting Rotterdam. Het begin was wat stram, niet gek als je kijkt naar wat men al gelopen had en de omstandigheden waarin gerust werd maar al snel was een ieder weer warm gedraaid en zaten we weer op de juiste snelheid.

Rond een uur of 7 kwam Rotterdam in zicht om uiteindelijk net over 8 uur het Robecohuis weer aan te tikken. Moe maar voldaan werden de auto’s uitgepakt en ging ieder zijn weg, de meeste rechtstreeks richting bed. Zoals gezegd het was een pittig training, waar alles van de echte tocht in naar voren kwam. Alle lopers zijn heel gebleven dus ik denk dat ik wel mag zeggen dat wij er helemaal klaar voor zijn.

Hieronder nog wat foto’s die ik met mijn iPhone/Instagram onderweg gemaakt heb.
Volg Team Robeco op Facebook of Twitter en kijk ook eens op het blog van Team Robeco


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
<span>%d</span> bloggers liken dit: