Yo Yo, Tokyo!

18 10 2011

Er was een moment dat ik mijn VWO diploma op zak had, hier gingen een aantal opleidingstrajecten aan vooraf en had er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat school een keer zou ophouden en dat ik door moest naar de Uni. Okay, dacht ik, maar dan wil ik wel iets leuk doen en toen viel mijn oog op Japankunde (ooit eens een foldertje aangevraagd op de Havo en dat was wel blijven hangen, de cultuur en geschiedenis dat raakt iets bij mij.). Japankunde, een tweejarige studie, waarvan niemand mij meldde dat dit eigenlijk een bovenbouw studie was. Om in twee jaar Japans te leren lezen, schrijven en praten, bleek al snel, was wat teveel van het goede. Ben na een half jaar maar een andere studie gaan doen, die geen naam mag hebben. Maar heb in de twee jaar daarna nog wel de cultuur en economie colleges gevolgd omdat ik het interesting vond en omdat het kon.

Al voor deze studiepoging wilde ik al graag eens kijken in het land van de rising sun maar was jaren zo goed als onbetaalbaar en nu is die mogelijkheid dus ineens heel dichtbij gekomen. Kom namelijk net op een vliegticketsite tickets tegen van rond de 500 euro. En zojuist ook een fantastisch capsule hotel gevonden voor maar 29 euro per nacht (alleen voor mannen, dat dan weer wel).  Dit kan ik echt niet laten gaan, ik ben bezig om dromen te verwezenlijken en dit staat heel hoog op de droomlijst, waar eigenlijk alleen de uitnodiging van National Geographic om het zwartpaarsgevlekte boomklevertje diep in het Amazone woud te fotograferen nog bovenstaat.

In New York heb ik twee jaar terug al een super fototrip (droom afgevinkt) gehad maar dat gaat verbleken bij de serie die ik in Tokyo zal schieten. De thema’s schieten al door mijn hoofd.

Vanavond maar eens kijken, wanneer ik dit kan gaan ondernemen. Zitten namelijk, heel vervelend ook nog wat sneeuwtrips aan te komen. Als iemand nog goede tips heeft voor een verblijf in Tokyo dan hoor ik ze graag!

Shinjuku Kuyakushomae Capsule Hotel


Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
<span>%d</span> bloggers liken dit: