Bardonecchia 2011 #woeiiiiii

15 02 2011

Gister eerst richting buitenstad van Turijn om spullen op te halen in Sere’s huis die mee moesten naar de berg. Daarna twee deuren verder haar ouders gedag zeggen en loeiverse handgemaakte pasta op halen, die we ’s middags verorberd hebben. Zo een lekkere basispasta, alleen bloem, ei, olijfolie en wat knoflook, erover en afcourse wat geraspte kaas, is heel anders dan het Nederlandse bord saus waar wat slierten doordrijven. En tuurlijk is het spaghetti maar dan anders niet dat ik ze beledigde, maar spaghetti is weer iets heel anders dan de, sorry toch de naam vergeten, slierten die ik geserveerd kreeg.

Bij haar ouders was ook nog haar broer, woont in Afrika en is getrouwd met een Nederlandse, dus die begroette mij met een paar perfecte Nederlandse volzinnen. Ik wist het al dus helaas voor hem niet heel verbaasd.  Hij was op dat moment zijn vaders Porsche 911 RC aan het wassen.(niet dat ik iets met auto’s heb maar dat is wel een heel mooi karretje)  Pa is fervent rallyrijder geweest en aan het naambordje te zien iets chirurgisch, inmiddels met pensioen, is iets van 78. Man heeft een heerlijke bassensde stem spreekt wat Engels maar klinkt niet veel anders dan zijn Italiaans, maar ik begrijp precies wat hij zegt, ik krijg de Porsche niet mee.
Ook Davide ontmoet, haar nieuwe vriend, krijgt de Porsche ook niet mee, wat mij niet verbaasd als je met 180 over de snelweg rijdt terwijl je tegelijkertijd je leukste Jackass momenten aan mij laat zien op je inboard video systeem. Toffe vent en ook iPad junk, geen apps kunnen uitwisselen want onze iPad was identiek gevuld,favo app IMDB, my man. Is een fervent Holland fan of beter gezegd Amsterdam fan, is hij 22 keer geweest in de laatste 15 jaar. Laten we zeggen dat hij van onze groenten houdt.
Na de pasta vetrokken we naar de bergen en bleef Davide achter, hij moest werken deze week en inmiddels was ook duidelijk dat Serena deze week veel te doen had en morgen vroeg terug moest naar Turijn. Ze komen samen op woensdagavond de berg weer op dus moet me hier drie dagen zelf vermaken en dat komt mij in het geheel niet verkeerd uit om even helemaal op mezelf te zijn.
Bij aankomst op de berg gister snel wat spullen uitgepakt en richting barrestaurant gegaan waar we zouden borrelen en dineren met wat lokale vrienden die ik vorig jaar ook ontmoet had. Zo was daar ook weer Cicco, snowboardleraar, dj en zo nog wat jobs, toffe vent en echt uit de berg getrokken. En er wordt natuurlijk gezoend ook met Cicco, vind dat wel mooi de Italiaanse mannenzoen, heb er gelukkig al jaren ervaring mee dus kwam niet als choque, eerder als een echte waardering. Cafe was meer een vinoteca, en dan zit je dus niet aan van die bochtige Albert Heijn meuk, maar vol geurige haast kruidige wijn waar je bijna liever je neus in duwt dan aan je lippen zet, blijkt maar weer dat ik echte wijn zeer kan waarderen. Heb mij qua eten laten verrassen, kreeg een mix bord met vleesje,kaasje,quicheje en als hoofd een erg lekkere polenta variant, met kaas en leek op iets van spinazie smaak, geweldig maar heel machtig, dat koste ook wel mijn laatste beetje energie en aangezien ik al om 5 uur wakker was ging de luikjes een beetje dicht.
Heerlijke 12 uur geslapen, met een paar mooie bergdromen, lig nu wat op mij iPad te rammelen, is 09.10, zo even douchen, skipas regelen, boodschappen doen en board in elkaar draaien. Het sneeuwt inmiddels matig hier in het dal, maar boven zal het wel los gaan, ben erg benieuwd. Om 5 uur borrel bij de snowboardschool, dus de vooruitzichten zijn goed.

Was een mooie dag op de berg, soms wat icy stukken maar meerendeel was goed te doen, hard is een betere omschrijving, mijn pas geslepen board snijdt er lekker doorheen. Merk wel aan mijn rug dat het geen poeder is, er moet flink gewerkt worden. ’s middags een bord spaghetti bolognese besteld, komt de ober terug dat ze dat niet hebben maar wel iets vergelijkbaars, je raad het al, leek weer verdomd veel op spaghetti. Ook even de wificode gevraagd ratelt hij op zij engels italiaans bardonecchiacamposmith001 dat had ik dus niet in een keer goed, tot zijn volle verbazing, dat dan weer wel. Vervolgens werd ik gevraagd of ik mij kon verplaatsen naar de beste plek van het reastaurant tegenover de klapdeur, erg blij met zo een voorkeursbehandeling, niet dat mijn oude plek bezet raakte, het restaurant werd alleen maar leger, heb hem 5 euro fooi gegegeven alleen al om zijn kop te zien, die zal wel denken wat had hij gegeven als ik hem gewoon had laten zitten. Morgen eens kijken wat er gebeurt als ik binnen loop.
Nog een uurtje of twee mezelf naar beneden gestort en wat Engelse ladies, maar dan echte niet die van Little Brittain types, geholpen met wat basisprincipes snowboardem. Laten we zeggen ik ben een sucker voor blond en het is toch 14 feb, helaas hadden zij drieën niet het gevoel dat ze dat met mij in mijn appartement moesten komen vieren, zal wel aan mijn uitspraak liggen.
Nu heerlijk aan het bijkomen onder het genot van een lekker Italiaans biertje en wat chill muziek op de bank. Zo een soort rundervinken opwarmen die Serena voor mij gemaakt had, de schat.
Vandaag wilde ik toch wat met 14 feb doen maar het ontbreekt me even aan geheime en niet geheime liefdes en heb daarom twee hele lieve vriendinnen een sms gestuurd en ze op zijn Ollie’s bedankt voor hun vriendschap . Was niet helemaal de bedoeling maar beiden tot tranen toe geroerd, moet ik toch maar iets mee gaan doen, niet met hun of hun tranen maar mensen die echt iets voor mij betekenen oprecht bedanken, ik denk het teveel en denk dan dat dat afdoende is, moet daarin meer outgoing worden, zouden meer mensen moeten doen en te beginnen richting mij. Denk dat iemand wel weet wie die bepaalde iemand is waar ik hier niet tussen de regels naar verwijs.

Het noodlot, kost niks, altijd prijs. – Spinvis

Advertenties

Acties

Information

2 responses

15 02 2011
Andy

leuke update… vooral zo doorgaan…

15 02 2011
Oli4B

Thanks, zware dag op poederige pistes met daaronder ouwe sneeuwellende, morgen vroeg op om maximaal van verse preped pistes te genieten, donderdag hopelijk wat zon zodat ik nog wat plaatjes kan schieten in het snowparc.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: