James Brown

2 07 2006

The hardest working man in showbiz, The Godfather of Soul,
Soul Brother Number One, Mr. Dynamite,

Minister of The New New Super Heavy Funk, Mr. Please Please Please

Het was 1988, weken van spanning. We moesten en zouden hem zien want het zou weleens de laatste keer kunnen zijn. Het was mijn eerste concert. De man was coked-up, vadsig en na elk nummer dreigde hij in te storten en moest achter de buhne refillen. Bijna triest om te zien. "In 1988, he was arrested following a high-speed car chase down Interstate 20 in Augusta. He was imprisoned for threatening pedestrians with firearms and abuse of PCP, as well as for the repercussions of his flight. Although he was sentenced to six years in prison, he was eventually released in 1991 after having only served three". Het leek erop dat we zijn laatste concert hadden gezien.
Het is nu 2006 en ben gister weer naar James Brown geweest. Er stond een herboren man van slechts 72. Heel het 2 uur durende concert heeft hij op het podium gestaan, knalde er af en toe een licht stramme move uit, flirte met de "Bitter Sweets", het achtergrondkoortje en de niet onantrekkelijke danseressen. Heel Ahoy groove-de zijn funky tailfeather off. Wat een fabelachtige show en wat een retestrakke 15-koppige band. Brown is eindelijk een clean mean sex machine. Wanna hear you scream! Papa’s got a brand new bag.

Ook niet geheel onaardig waren de support acts. Een bandje uit Montreal, Patrick Watson, een soort avantgarde Coldplay en daarna Pete Philly en Perquisite die toch ook nog een 7 tal nummers mochten blazen. Kraak&Smaak zou zijn opwachting maken maar helaas hebben we die niet voorbij zien komen. En dan nu het Metropolis Festival: The best you’ve never heard of.

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

19 07 2006
Peng

Ik heb James Brown ooit gezien toen ik als part-time bijbaantje schoonmakertje werkte bij het North Sea Jazz Festival, was volgens mij iets later dan ’88. Moést natuurlijk die grootheid zien dus was een kwartiertje weggeglipt van mijn flessencorvee.
Heb hem gezien, maar vond hem toen ook niet bijster inspirerend. Jammer dat ik de herkansing gemist heb!

15 04 2007
Duke

De enige reden waarom James Brown veroordeeld is, is omdat hij zwart was. Geen blanke ster zou voor een dergelijk vergrijp de bak in gaan. Waarschijnlijk woonde hij nog in de verkeerde staat. Hopelijk zien mensen nu in hoe uniek zijn muziekale talent was. Voor mij staat hij op dezelfde hoogte met genieen als Louis Armstrong en Ludwig van Beethoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: