Wiki’s Wondere Wereld

2 11 2005

Wikipedia is toch wel een van de beste websites die laat zien hoe cool internet kan zijn (op een cleane manier). Het is een mega open source online encyclopedie. De gein is dat als een woord voorkomt op een pagina en dat woord heeft ook een eigen pagina op wikipedia het als hyperlink getoond wordt. Zo kan je dus van het een naar het andere onderwerp doorklikken en zo je kennis verdiepen en verbreden. Wat je hieronder ziet is een route die ik heb bijgehouden. Zo’n route ontstaat dus uit toeval maar heeft ook een human touch omdat de surfer kiest voor een link.
Het is iets maar wat het is …

— — – — —Long Island, Brooklyn, Joden, Zionisme, Ottomaanse Rijk, Kruistocht, Orde van het Gulden Vlies, Akihito, Japan, Platentektoniek, Andes, Vuurland, Willem Cornelisz Schouten, Jan Pieterszoon Coen, Macao, 1557, Tulp, Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, Cornelis de Witt, Cornelis Tromp, Danzig, Vrije Stad Danzig , NSDAP, Horst Wessel Lied, Horst Wessel, Pooier, Loverboy, Verslaving, Internet, Groene Boekje, Samenleving, Sociale Wetenschappen, Sociologie, Emile Durkheim, École normale supérieure, Samuel Beckett, Cimetière Montparnasse , Père Lachaise, Jim Morrison,Wiliam Blake, John Milton, Oliver Cromwell, Engelse Burgeroorlog, Puriteinen, Geloof, Nirvana Boedhisme, Achtvoudige Pad, Jan Willem van de Wetering , Hillegersberg

Advertenties

Acties

Informatie

7 responses

2 11 2005
mi ti

Zo op het oog lijkt het wel heel simpel om van Long Island naar Hilligersberg te komen. Toch heb je heel wat mooie omwegen gemaakt! Kon dat ook maar zo als je echt onderweg was…

3 11 2005
O-Ishi

Voor de goede vrede heb ik mijn eerste en mijn laatste link weggelaten dat zou toch alleen maar verkeerd worden uitgelegd.

3 11 2005
Hedde

Ben jij ook al zo’n klikker…

3 11 2005
O-Ishi

Klikker? Je bedoelt het logje hieronder waarschijnlijk? Ach het is mijn werk.

9 11 2005
Hedde

Hmm nee ik bedoelde gewoon dit logje. Ik bedoelde dat ik ook zo’n klikker ben, klikkend van een naar andere site, van een naar andere woord in dit geval.

9 11 2005
O-Ishi

Aha now I see, had ik het toch even helemaal gemisinterpreteerd.

Kicke dat Klikke!

9 11 2005
Hedde

eg wel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: